submenu

verenigingen

Vzw 'de Rand' ondersteunt actief het vereningsleven van Wemmel. Gc de Zandloper, 1 van de gemeenschapscentra van vzw 'de Rand', werkt nauw samen met de Nederlandstalige Culturele Nederlandstalige Culturele Raad (NCRW) van Wemmel, biedt zijn infrastructuur aan voor de verenigingen via verhuur van lokalen en/of samenwerkingen, en wil aldus een fijne ontmoetingsplaats zijn voor iedereen.

Verschillende verenigingen hebben een aantal wekelijkse activiteiten in GC de Zandloper. Hier vind je een overzicht.

Je vindt de verenigingen en hun contactgegevens in de rubrieken CULTUUR, JEUGD en SPORT.

Let op!!

Omwille van de Coronacrisis controleer je best bij de vereniging die de activiteit organiseert of ze wel degelijk plaats vindt. Neem contact op met de verantwoordelijke van de activiteit (zie onder). 

Heb je een vraag voor de Zandloper? Stel ze dan via info@dezandloper.be

 

 

 

BBB- dames - BBB- fitness

08 sep tot 29 jun
In groep wekelijks gezellig afzien en werken aan je fysiek welbevinden, ladies onder elkaar onder leiding van een kinésiste. Iedere woensdag vanaf 8 september van 9 uur tot 10 uur. 
08 sep

Gymclub Sportievak - Conditiegym

09 sep tot 29 jun
NEW LOW IMPACT AEROBICS EN STRETCHING: - op het ritme van best geselecteerde muziek - het objectief is: deelnemers motiveren om te werken aan de conditie - het element “bodyshaping” voegt extra waarde toe - geleid door duo van professionele coaches, waarmee de jaarplanning gegarandeerd is
09 sep

BBB- dames - BBB- Calla

10 sep tot 24 jun
Wekelijks in groep stretchen en intense gecontroleerde spieroefeningen om in shape te komen. Iedere vrijdag vanaf 10 september van 9 uur tot 10.30 uur.
10 sep

Chiro Wemmel - OvergangsBBQ Chiro Wemmel

Om de start van het nieuwe chirojaar goed in te zetten, organiseert Chiro Wemmel een gezellige BBQ. Iedereen is welkom vanaf 18u! Er wordt ook een vegetarisch alternatief voorzien! Bij slecht weer zal de BBQ in het skc doorgaan (op hetzelfde plein). Op het plein zelf is geen parkeergelegenheid.
02 okt
18.00 uur

Natuurpunt Wemmel - 20 jaar NP Wemme - Geleide herfstwandeling Plantentuin Meise

20 jarig bestaan NP Wemmel.!! Geleide wandeling over herfstthema (1u 1/2). Nadien gratis drankje in de Orangerie. Toegang gratis voor Wemmelaars op vertoon van identiteitskaart. Inschrijving: uiterlijk tegen 17 september via e-mail natuurpuntwemmel@gmail.com of 02 460 50 06 ( Naam, aantal).
03 okt
14.10 uur

Landelijke Gilde Relegem-Wemmel - bezoek aan Potaerdehoeve

De Potaerdehoeve is een melkveebedrijf met een 100-tal melkkoeien. Tijdens de rondleiding bezoeken we de kalfjes, vaarzen, stieren en melkkoeien. Wat eten ze? Wat zijn hun dierenmanieren? Hoe worden ze gemolken? Zeer boeiend en leerrijk voor kinderen en volwassenen. Met een drankje en cake achteraf.
09 okt
14.00 uur

AVO Wemmel - Spaghetti Smash - AVO Wemmel

Kom een heerlijke spaghetti smullen ten voordele van volleybalclub AVO Wemmel. Geniet ook van een mooie wedstrijd volleybal en schreeuw ons naar de overwinning!
23 okt
12.00 uur

Markant - Daguitstap Mechelen

Bezoek aan Het Predikheren en lunch in Hotel Van der Valck (voormalig stedelijk zwembad)
26 okt
10.00 uur

Rode Kruis Meise - Wemmel - Geef bloed, plasma of bloedplaatjes

Ook jij kan zomaar het leven van iemand redden! Gewoon door bloed, plasma of bloedplaatjes te geven. Het vraagt amper een klein uurtje van je tijd. Registreren via donorportaal.rodekruis.be of via het gratis nummer 0800 777 00
02 nov
18.00 uur

Seniorenfeest NCRW - Vanessa Chinitor & Dirk Bauters

Vanessa Chinitor toonde haar zangtalent tijdens het Eurovisiesongfestival met ‘Like the wind’. Dirk Bauters is musicus en komiek. Dit duo doet mensen lachen en laat hen luisteren naar mooie muziek.
07 nov
15.00 uur

Sociaal culturele vereniging van Liberale vrouwen - info- en degustatieavond een samenwerkingsverband tussen de Liberale vrouwen en Markant, met steun van de Nederlandse Culturele raad Wemmel

Al gehoord van druivenvariëteiten zoals Mencia, Gamaret, Garanoir, Nerello Corvina, Rondinella, Molinara, Aglianico, ...? Wel ze vormen de basis van weinig bekende “rode wijnen”. Dure wijnen zoeken is niet zo moeilijk, leuke smaakervaringen opsporen is veel boeiender en vooral zeer verrassend!
17 nov
19.00 uur

LEZING - Is biodiversiteit hot? 

Wereldwijd worden dieren en planten bedreigd en zelfs in de Vlaamse natuur beweegt er heel wat. Niet alleen fauna en flora, maar ook mensen ondervinden last van klimaatverandering. In deze interactieve lezing ‘Is biodiversiteit hot? Wat klimaatverandering doet met de natuur’ staan ...
12 mei
20.00 uur