submenu

zandloperkrant - Recepten

SEPTEMBER 2020 - EIEREN IN MELKSAUS

Freddy Van Campenhout: ‘Als je vijftig, zestig jaar geleden aan de mensen vroeg wat de pot schafte, was ‘eieren in melksaus’ vaak het antwoord. Bij mijn ouders thuis aten we het één of twee keer per week. Eieren, boter, prinsessenbonen en ‘patatten uit den hof’ – meer had je niet nodig. Dat kostte niets, maar het was zo lekker!’

Klik hier voor het volledige recept

 


 

JUNI 2020 - Paratha met aardappelvulling

Jawaria Hafeez is afkomstig uit Pakistan. Ze verhuisde eerst met haar familie naar Italië, en kwam dan naar België waar ze trouwde met Zabihullah ‘Zabi’ Mehar, haar Belgische man van Pakistaanse afkomst. Het koppel woont nu bijna een jaar in Wemmel en voelt zich hier thuis. Zodra de zon schijnt, trekken ze eropuit om te wandelen of te fietsen in de velden.  Jawaria bereidt voor ons paratha, een gerecht dat in Zuid-Azië populair is. ‘Want paratha doet mij altijd denken aan mijn familie en jeugd’, zegt ze.

Klik hier voor het volledige recept

 



MEI 2020 - VARKENS IN DE MODDER

De Pigs in the Mud (met roze suikervarkentjes in een modderbad van chocolademousse) mocht de tweeling van Geerke Steegen ooit als verjaardagstaart mee naar school nemen om te trakteren. ‘De varkentjes boetseren is misschien nog het moeilijkst van de hele operatie, maar als je de fotootjes op internet goed bestudeert, lukt het wel om een hoofdje, wat pootjes en een kont met een krulstaart te maken.’

Klik hier voor het volledige recept




MAART 2020 - Witloof in hespenrolletjes met kaassaus

Maurits Goeman: ‘In een familie met zeven kinderen mochten wij op de zondagmiddag na onze verjaardag kiezen wat we aten als middagmaal. Voor mijzelf, geboren in februari, was de keuze niet groot, want tijdens de winter waren er alleen de groenten die wij zelf kweekten, en dus vooral het grondwitloof. Mijn keuze viel elk jaar op witloof in hespenrolletjes met kaassaus. Het geluk bij dat verjaardagscadeau was even groot als bij de luxueuze cadeaus van vandaag.’

Klik hier voor het volledige recept