submenu

programma - vorming

Kookworkshop Pintxos - Pintxos: baskische tapas

uitverkocht
Pintxos of Pinchos zijn hapjes, vaak op een stukje brood op een stokje. Pincho komt van het Spaanse woord picar wat letterlijk een beetje pikken betekent. Het is de Noord- Spaanse versie van de tapas. Tijdens de workshop zullen we een 10-12 verschillende Pintxos klaarmaken en proeven.
16 dec
19.00 uur

vegetarische klassiekers - kookworkshop

nieuw
Balletjes in tomatensaus, vol-au-vent, stoverij, Gentse waterzooi... Wil je eens de vegetarische variant uitproberen van een Belgische klassieker die ook heel lekker kan zijn zonder vlees of vis, dan zal je in deze workshop leren hoe je die klaar kan maken en proeven.
20 jan
19.00 uur

cursus tekenen voorjaar 2020 - zesdelige cursus

uitverkocht
De Wemmelse kunstenares én ervaren docente Dagmar Brozova leert je in deze zesdelige cursus op een fijne manier tekenen, en weet hoe belangrijk tekenen is als startpunt voor iedereen die iets op papier tot leven wil laten komen. Tekenen is voor iedereen toegankelijk.
11 feb
19.30 uur

cursus tekenen voorjaar 2020 - zesdelige cursus

nieuw
De Wemmelse kunstenares én ervaren docente Dagmar Brozova leert je in deze zesdelige cursus op een fijne manier tekenen, en weet hoe belangrijk tekenen is als startpunt voor iedereen die iets op papier tot leven wil laten komen. Tekenen is voor iedereen toegankelijk.
13 feb
14.00 uur

Macarons - kookworkshop

uitverkocht
Het heerlijk luchtige koekje op amandelbasis met een zoete ganachevulling is erg populair en lijkt op het eerste gezicht moeilijk om zelf te maken. Maar niets is minder waar. Tijdens deze workshop bakken we zelf de macarons  in verschillende kleuren en bereiden we verschillende soorten vullingen.
17 feb
19.00 uur

Pekelen en fermenteren - kookworkshop

nieuw
Pekelen en fermenteren zijn oude bewaartechnieken die nu terug in opmars komen. In de workshop leren we om zelf groenten te pekelen en te fermenteren, en bereiden we enkele gerechten met gefermenteerde producten.
23 mrt
19.00 uur

West Afrikaans koken - kookworkshop

nieuw
De keuken van Senegal, Gambia, Nigeria is zeer kleurrijk en smaakvol, met slechts een handvol ingrediënten. Jollof rijst, Kip Yassa, Alloco, Thieboudienne zijn enkele van de populaire gerechten uit dit werelddeel.
18 mei
19.00 uur