submenu

Tennisclub BTC bouwt nieuwe hal - 01/06/2020

De Wemmelse tennisclub BTC breidt haar infrastructuur langs de Neerhoflaan aanzienlijk uit met de bouw van een nieuwe hal en de aanleg van twee bijkomende padelterreinen.

‘We bouwen een gloednieuwe tennishal op een lap grond die vroeger eigendom was van het OCMW van Brussel. Het terrein staat ingekleurd als recreatiegebied, wat maakt dat sportinfrastructuur er is toegestaan’, zegt voorzitter Johan De Keersmaeker. ‘In de nieuwe hal komen drie tennisbanen, waardoor we onze speelcapaciteit tijdens de herfst en winter verdubbelen. Tijdens de koudere perioden konden we maar op drie banen terecht. Dat begon krap te worden. Onze winterballon (luchtdraaghal, n.v.d.r.), waar we al meer dan tien jaar in spelen, blijven we gebruiken, want die is nog in goede staat. De verdubbeling van het aantal padelterreinen, van twee naar vier, zal ook welkom zijn. Onze twee bestaande terreinen zijn op 1 juli vorig jaar geopend en bleken een schot in de roos te zijn. Onze club telt 150 padelspelers met daarbij 50 nieuwe leden.’

De werken schieten goed op. ‘De graafwerken zijn afgerond en de funderingen voor de hal werden gelegd. In de loop van de zomer moeten de nieuwe padelterreinen klaar zijn. Tegen dan zal ook de hal er staan. De nieuwe tennisbanen in de hal zullen wel pas in september klaar zijn. Op 1 oktober, bij de start van het winterseizoen, moet alles afgewerkt zijn’, zegt De Keersmaeker. ‘Alles samen zullen de werken zowat 900.000 euro kosten. Via ledenleningen hebben we 200.000 euro opgehaald. Het resterende bedrag komt van eigen middelen en via de bank.’ (JS)

Tekst: Jelle Schepers
Uit: zandloper juni 2020