submenu

Nederlands oefenen

Wil je graag Nederlands oefenen? Op welkom.derand.be (NL-FR-DE-EN) en www.nederlandsoefenen.be/vlaams-brabant vind je meer websites, materialen en activiteiten voor volwassenen en kinderen om Nederlands te oefenen. 

BABYCAFÉ
Een gezellige plek voor ouders met jonge kinderen en grootouders met kleinkinderen. Terwijl de kinderen er spelen, kunnen (groot)ouders gezellig bijpraten, ervaringen uitwisselen en Nederlands oefenen met een kopje koffie of thee.

BIJT IN JE VRIJE TIJD
Oefen op een plezierige manier Nederlands in je vrije tijd. Bekijk hier onze activiteiten in Beersel, Dilbeek, Drogenbos, Grimbergen, Kraainem, Linkebeek, Machelen, Overijse, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw, Vilvoorde, Wemmel en Wezembeek-Oppem.

CONVERSATIEGROEPEN
Spreek je al goed Nederlands, maar wil je nog meer oefenen? In de Zandloper is er een conversatiegroep op woensdag. Voor je kan deelnemen, moet je slagen voor een niveautest. Er is een vaste Nederlandstalige begeleider.

LESSEN NEDERLANDS
De CVO's Meise-Jette en Strombeek-Grimbergen organiseren lessen Nederlands in GC de Zandloper.

TAALICOON: WAT IS DAT?
In ons gemeenschapscentrum vind je veel activiteiten in het Nederlands. Ook als je niet-Nederlandstalig bent, kan je deelnemen. Gebruik de uitleg bij de taaliconen om een activiteit te kiezen.