submenu

Lennaert Maes (vzw Wesp) - Wij

Bij Wij komt de wereld samen
in het Nederlands

met muziek
als internationale taal

Lennaert Maes en Andries Boone maken al 10 jaar voorstellingen voor wie Nederlands leert. 

In de voorstelling ‘Wij’ werken zij samen met 3 topmuzikanten uit 3 verschillende landen: Hussein Rassim uit Irak, Asia Obstarczyk uit Polen en Jérémie Hakeshimana uit Burundi. Zij waren in hun geboorteland al professioneel actief als muzikant. Ze brengen hun muzikale invloeden mee naar het podium. 

Liedjes van bij ons krijgen een exotische interpretatie en liedjes van bij hen krijgen een Nederlandstalige versie. Zo maken Wij samen muziek. In het Nederlands, maar met muziek uit de hele wereld.
We projecteren alle teksten tijdens de voorstelling en bij enkele songs komen taaloefeningen waar je in de klas mee kan werken. 

‘Wij’ is een sterk muzikaal verhaal van Vlamingen én anderstaligen die Nederlands leerden. Het is gemaakt voor wie Nederlands leert, maar ook interessant voor de Vlaamse theaterbezoeker. Bij ‘Wij’ komen we allemaal samen.

Info of een voorstelling boeken: www.wijmakenmuziek.be

‘Wij’ is een productie van Muziekhuis Wesp, in cocreatie met vzw ‘de Rand’ en de Taalunie.

Scholen opgelet!: voor groepen reserveer je via het onthaal.

datum

praktische info

adres

GC de Zandloper, Theaterzaal
Kaasmarkt 75
1780 Wemmel

prijs

  • kassa: 12 euro
  • voorverkoop: 7 euro
  • abo 6: 7 euro
  • jongere (-26j): 7 euro
  • abo 10: 6 euro
Je begrijpt of spreekt nog niet veel Nederlands.Je begrijpt al een beetje Nederlands maar je spreekt het nog niet zo goed.Je begrijpt vrij veel Nederlands en kan ook iets vertellen.Je begrijpt veel Nederlands en spreekt het goed.