submenu

beeldende workshop - de makers (1e, 2e & 3e graad)

‘De makers’ is een beeldende kunstkoffer die de verbeelding en zelfstandigheid van kinderen aanwakkert en inspireert om zelf iets groots of kleins te maken rond kunst, architectuur en cyanotypie*. De educatieve medewerkster van de Ateliers Beeldende Kunsten van Cc Strombeek komt met deze kunstkoffer naar jullie school en geeft een beeldende workshop in de klas.

Aan de hand van inspirerende beelden van bouwwerken en kunstwerken die je in een museum, exporuimte, op een projectiescherm, bij een kunstenaar thuis of gewoon op straat kan tegenkomen, ontdekken kinderen hoe fotografische afdrukken op een eenvoudige manier en zonder camera of lens ontstaan.

*Cyanotype of blauwdruk is een oud fotografisch proces waarmee je beelden kan kopiëren. Het werd vroeger gebruikt om op een goedkope wijze bouwplannen en ontwerpen in meervoud te maken. Als resultaat krijg je een typisch blauwe prent. De techniek is makkelijk, de resultaten zijn prachtig en als je nauwkeurig werkt kan je een blauwdruk maken in een licht verduisterd lokaal (onder een UV-lichtbron of stralende zon).

vanaf november tot eind juni, op dinsdag of donderdag

prijs: € 130 per klasgroep (incl. alle materiaal)  l duur: 2 lesuren l max. 28 lln/workshop
locatie: op school in een lokaal dat verduisterd kan worden of (na overleg) in het beeldend atelier ‘De Piereman’ van Cc Strombeek


 

datum

  • schoolworkshop

praktische info

adres

in een verduisterd lokaal op school
of na overleg in atelier de
Piereman van Cc Strombeek