submenu

fABULEUS - Softies (1e graad)

Dit project kadert in de projectwerking SPA BRUIS+, een intense samenwerkingsverband tussen 6 CC's en GC's uit de noordrand, met dank aan IGS Noordrand voor de financiële ondersteuning. 

Softies is een dans- en circusvoorstelling waarin alles draait om kwetsbaar durven zijn. Drie acrobaten nemen het tegen elkaar op in een fysiek spel, waarin ze gevaar opzoeken en tegelijk gevaarlijk dicht bij elkaar komen. Het ene moment ruw en spectaculair, het volgende vloeiend en teder. Softies doorbreekt de clichés over wat stoer is en wat flauw, over hoe meisjes en jongens zich gedragen, over hoe circus of dans er zou moeten uitzien.

Creatie: Hanna Mampuys l Spel: Agustina Ballester, Leon Börgens en Piet Van Dycke l Dramaturgie: Marie Peeters l Productie: fABULEUS

optievoorstelling om 10.30 uur

PRIKKELMOMENT
Het prikkelmoment is een kant-en-klaar pakket waarmee je als leerkracht aan de slag gaat enkele dagen voor de voorstelling. Ongeveer een week op voorhand wordt de prikkelkoffer geleverd op school. Daarin zit een gedetailleerde handleiding en het nodige materiaal om meteen aan de slag te kunnen gaan.

We maken de koffer op maat van de voorstelling. We bekijken welke zaken belangrijk zijn bij de voorbereiding. Is het interessant om het thema uit de voorstelling te raken? Zijn er aspecten uit de voorstelling die we best op voorhand verduidelijken? Speelt muziek of decor een belangrijke rol? Afhankelijk van hetgeen aan bod zal komen tijdens het prikkelmoment kiezen we een methodiek om mee aan de slag te gaan: speelse
opdrachten, crea-activiteiten, klasgesprekken,…

timing: Enkele dagen voordat de klas naar de voorstelling komt kijken.
duur: 1 lesuur (50 min)
locatie: in de klas

WORKSHOP MET CIRCUS, ACROBATIE EN DANS
In deze actieve workshop, ontwikkeld en gegeven door Bamm!, in overleg met maker en dansers van Softies, ondervinden de kinderen aan den lijve hoe de voorstelling aansluit bij hun eigen leefwereld. Tijdens de Softiesworkshop laten we ons inspireren door de voorstelling en gaan we zelf aan de slag met acrobatie. Vechten, springen, duiken en elkaar opvangen. We zoeken de gevaren op, maar ook de tederheid en de kwetsbaarheid.

timing: tijdens één van de dagen volgend op de voorstelling
duur: 2 lesuren (100 minuten)
locatie: op school

datum

  • schoolvoorstelling

praktische info

adres

GC de Zandloper
Kaasmarkt 75
1780 Wemmel

prijs

  • ticketprijs: 10 euro