submenu

Beeldende kunst - Speelse expo-tocht (2KK & 3KK)

Jonge kinderen hebben van nature een sterk inbeeldings- en inlevingsvermogen en beschikken over een grote nieuwsgierigheid. Tijdens een begeleide tentoonstellingstocht worden kleuters zintuiglijk en geestelijk geprikkeld via speelse doe- kijk- en denkopdrachten. We kijken, starten een gesprek, spelen en zoeken naar invalshoeken die perfect aansluiten bij hun leefwereld en de kunstwerken. Vanzelfsprekend krijgen de kinderen ook de kans om zelf creatief aan de slag te gaan.

Michael Dean
van 22/10 tot 15/12/2021 in Cc Strombeek

Michael Dean is een Engelse kunstenaar die met taal speelt. Met letters, tekens, woorden, verhalen of herinneringen die in hem opkomen, maakt hij beelden die een figuurlijke vorm of persoonlijke toets meekrijgen. Door de uitnodigende opstelling en het gebruik van aparte maar ook alledaagse materialen zoals beton, MDF, hangsloten, geverfde boeken, afdrukken van handen of tekeningen met zoenen,.. ontdekken kinderen ook iets over het persoonlijke leven van de kunstenaar.

Deze speelse expo-tocht gebeurt aan de hand van kijk-, doe- en denkopdrachtjes op maat van de kleuters.

Een bezoek aan deze tentoonstelling is mogelijk tijdens de tentoonstellingsperiode op dinsdag, woensdag, donderdag van 9.30u tot 11.30u of op dinsdag en donderdag van 13u tot 15u (na overleg met de tentoonstellingsgids(en)).

Max. 30 leerlingen per rondleiding
Duur: 2 uur


 

datum

  • schoolworkshop

praktische info

genre

kleuters

adres

Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Grimbergen

prijs

  • ticketprijs: 6 euro