submenu

film - De club van lelijke kinderen (3e graad)

“Hou het schoon!” De slogan van President Isimo gaat niet enkel over de straten maar ook over de mensen in zijn land. Al wie niet voldoet aan het schoonheidsideaal van de president, wordt opgepakt en opgesloten. Zoals Paul en enkele honderden andere ‘lelijke’ kinderen. Paul kan ontsnappen en samen met zijn vrienden bereidt hij een opstand voor. Binnen de kortste keren staat het land in rep en roer.

Grimmige dystopie voor kinderen is een zeldzaam genre. Na het zien van De club van lelijke kinderen vraag je je af waarom! Een filmtitel die het grote publiek shockeerde, over een thema dat dringend besproken moet worden. Een oorlog van saai en grijs tegen honderdduizend kleuren.

Dompel je volledig onder in de sfeer van de film, en speel het gratis, interactieve spel. Surf naar declubvanlelijkekinderen.jeugdfilm.be om aan de slag te gaan.

een film van Jonathan Elbers l 2019 l Nederland l Nederlands gesproken l 90 min.
thema’s: anders zijn, burgerzin,discriminatie en racisme, identiteit (ik en de wereld), (sociale) media, internet, pesten, onderdrukking, politiek, vriendschap en liefde


optievoorstelling om 10.00 uur

workshop bij 'De club van lelijke kinderen'
Veroorzaak een kettingreactie van fake news en virale video’s.

Dompel je onder in de wereld van de film De club van lelijke kinderen. Het regime van president Isimo maakt gebruik van fake news om zijn ideologie te verspreiden. Op een actieve en creatieve wijze ontdek je wat fake news juist is. Met een greenscreen film je een eigen journaal om mensen te overtuigen van een onbetrouwbare boodschap. Als kritische denker sluit je je vervolgens aan bij het online protest tegen de president en maak je een virale video!

prijs: € 200/klasgroep l duur: 2 tot 3,5 uur l max. 25 à 30 leerlingen
locatie: op school of in GC de Zandloper

datum

  • schoolvoorstelling

praktische info

adres

GC de Zandloper
Kaasmarkt 75
1780 Wemmel

prijs

  • ticketprijs: 4 euro