submenu

Film - Het varken, de vos en de molen (2KK & 3KK)

Boven op de berg woont een klein varkentje met zijn papa. Rond de bergtop zweeft een dreigende zwarte wolk. Wanneer papa op pad gaat om die boosdoener te verjagen, blijft het varkentje alleen achter. Hij is nu verantwoordelijk voor de molen en eigenlijk voor het hele dorp. Dat is veel last op de schouders van één kleine big. Maar hij krijgt hulp van zijn beste maatje, de vos.

Deze handgetekende animatie sleept het jongste publiek mee in een surreële wereld. De beelden zijn soms abstract, maar de emoties van het vertederende biggetje voelen levensecht. De charme van de eenvoud.

een film van Erick Oh l 2020 l VS l zonder dialoog l 50 min.
thema’s: anders zijn, conflicthantering, gezin en familie, identiteit (ik en de wereld), sprookjes en fantasie, vriendschap en liefde


optievoorstelling om 10.00 uur

filmworkshop bij 'Het varken, de vos en de molen'
Met de 2D stop-motion techniek ontdekken kleuters de basisbeginselen van film.

Reis mee naar de top van de heuvel waar het varkentje woont. Help hem om de plantjes te laten groeien, hou de molen draaiende en verjaag de boze zwarte wolk. We nemen een duik in het productieproces van deze film.

We experimenteren met aquarel en met de stop-motion techniek brengen we de personages tot leven.

Via speelse opdrachten gaan we verwerkend aan de slag met thema’s uit de film. Vervolgens leven we ons creatief uit met aquarel en gaan we animeren met de iPad. Met de 2D stop-motion techniek ontdekken kleuters de basisbeginselen van film.

prijs: € 200/klasgroep l duur: 1 à 1,5 uur l max. 16 leerlingen
locatie: op school of in GC de Zandloper

datum

  • schoolvoorstelling

praktische info

genre

kleuters

adres

GC de Zandloper
Kaasmarkt 75
1780 Wemmel

prijs

  • ticketprijs: 4 euro