submenu

SKaGeN - Het gezin van Paemel

‘Wirken moet ne mensch en ni lieglupe. Akkerdjie.’

In 2019 kondigde SKaGeN een groots opgezet ensemblestuk aan. Het gezelschap zou voor de Vlaamse oerklassieker ‘Het gezin Van Paemel’ weer voltallig op de planken staan en voor de gelegenheid uitgebreid worden tot wel 13 acteurs. In 2020 dreigt een virus dat plan te willen dwarsbomen. Maar dat is buiten de creatieve geesten van het theatercollectief gerekend. Acteur en theatermaker Valentijn Dhaenens gaat de uitdaging aan en speelt alle 13 personages. Tegelijkertijd.

Deze versie van de Vlaamse oerklassieker wordt vertaald naar het Vlaanderen van vandaag. Waar nog steeds gewerkt, geïntegreerd en geassimileerd moet worden, waar klassen en gemeenschappen nog altijd niet elkaars taal spreken, waar families uit elkaar worden gereten en jong en oud met getrokken messen tegenover elkaar staan over God, geloof en grond. Dhaenens toont ons doorheen deze enscenering een gevecht met demonen uit ons aller verleden. Hij voert een intensief gesprek met zijn erfgoed dat tevens het erfgoed van Vlaanderen is, en komt uit bij een samen-alleen zijn dat niet alleen in coronatijden erg herkenbaar is.

Een niet te missen spektakel!

SKaGeN, het avontuurlijke Antwerpse theatercollectief van Clara van den Broek, Mathijs F Scheepers, Valentijn Dhaenens en Korneel Hamers, bestaat in 2021 eenentwintig jaar. Het gezelschap is altijd al enorm gefascineerd door het opzoeken van nieuwe technieken in theater en heeft dat in de coronacrisis als geen ander getoond met bv. de watchapp-voorstellingen op gsm. Ook nu, met deze ‘Het gezin van Paemel’ boren ze opnieuw een nieuwe vorm van creativiteit aan.

Spel en concept: Valentijn Dhaenens, coaching: Korneel Hamers, tekst: Cyriel Buysse, techniek en filmopname: Jeroen Wuyts, kostuum: Barbara De Laere, regieassistentie: Tineke De Meyer, productie: SKaGeN en De Studio, zakelijke leiding en coördinatie: Korneel Hamers, met de steun van: de Vlaamse Gemeenschap en De Studio.

www.skagen.be

Wat fijn dat je naar de Zandloper komt!

In en rond de Zandloper zijn er werkzaamheden, klik hier voor de laatste update van deze werken. We vragen je ook om rekening te houden met de huidige gezondheidsmaatregelen. Die vind je hier.

Om alles veilig te laten verlopen, kan je online tickets kopen tot 2 uur voor de voorstelling. Daarna zijn er tickets aan de kassa verkrijgbaar, als de voorstelling niet is uitverkocht.
 

datum

praktische info

adres

GC de Zandloper, Theaterzaal
Kaasmarkt 75
1780 Wemmel

prijs

  • kassa: 24 euro
  • voorverkoop: 22 euro
  • abo 6: 21 euro
  • abo 10: 20 euro
Je begrijpt veel Nederlands en spreekt het goed.