submenu

Johan Terryn - Het Uur Blauw

In april verloor Johan Terryn zijn vader, midden in de lockdown. Het rouwen en delen van verdriet werd sterk beperkt door de omstandigheden. Hij gebruikte daarom zijn column op de radio om zijn rouwboodschap te delen. Vele luisteraars deelden via mail hun eigen verhaal over het gebrek aan nabijheid bij het afscheid, dat ze nergens anders kwijt konden.

Dit werd het begin van de podcast ‘Het Uur Blauw’, die al snel gesteund door De Morgen en Humo uitgroeide tot een verteld tijdsdocument.
Twaalf wandelingen met mensen die een dierbare verloren. Wandelingen die vertrokken in het pikkedonker en eindigden met de zonsopgang, tijdens het blauwe uur.
Twaalf mensen die op verhaal kwamen.

Het dertiende verhaal vertelt Johan op het podium. Hoe hij zich herkende in de verhalen van anderen en zo de eerste maanden van zijn eigen rouwproces vorm gaf. Fragmenten uit de podcast vormen een leidraad doorheen zijn eigen verhaal en beschouwing. Het wordt een unieke vertelling over rouwen in bijzondere tijden, over afscheid zonder nabijheid.

Tekst en spel: Johan Terryn
Regie: Randall Casaer
Muziek: Céline Ottenburgh
Productie: in samenwerking met De Studio, met de steun van de Stad Antwerpen
De podcast ‘Het Uur Blauw’ is te beluisteren via www.johanterryn.com/podcast.

Wat fijn dat je naar de Zandloper komt!

In en rond de Zandloper zijn er werkzaamheden, klik hier voor de laatste update van de werken. We vragen je ook om rekening te houden met de huidige gezondheidsmaatregelen, deze vind je hier.

datum

praktische info

adres

GC de Zandloper, Theaterzaal
Kaasmarkt 75
1780 Wemmel

prijs

  • kassa: 20 euro
  • voorverkoop: 18 euro
  • abo 6: 17 euro
  • abo 10: 15 euro
Je begrijpt veel Nederlands en spreekt het goed.

In de pers