submenu

Sioen - Sioen plays Graceland (akoestisch)

In 1986 nam Paul Simon het album ‘Graceland’ op in Zuid-Afrika. Op dat album staan zijn grote hits 'You can call me Al' en 'Under African skies'. Hij verbaasde met een unieke sound: moeiteloos combineerde hij zijn muzikale voetafdruk met die van Zuid-Afrikaanse topmuzikanten.

Ook de Gentse zanger-muzikant Sioen trok naar Zuid-Afrika. Hij nam er een album op, in dezelfde studio als 'Graceland'. In 2016 vertolkte hij het volledige album 'Graceland' met zijn Zuid-Afrikaanse vrienden. Een volledig uitverkochte tournee volgde. En nu nodigt Sioen je uit voor een unieke akoestische versie. In het prachtige kader van de kerk van Wemmel brengt hij ‘Graceland’ met aan zijn zijde Zuid-Afrikaanse backing vocals en muzikanten. Intiem en intens!


Frederik Sioen: stem, piano & gitaar – Mirko Banovic: contrabas & basgitaar – Stella Khumalo: backing vocals – Duduzile Majola: backing vocals – Vuyo Tshuma: backing vocals – Vus'umuzi Nhlapo: backing vocals


De Standaard:
‘Sinds lang enthousiast staan wezen op een concert. Graceland van Paul Simon is een

fantastische plaat, en Sioen en zijn muzikanten deden de muziek alle eer aan. Het was prachtig. Geweldig concert!’ (cc Westrand, Dilbeek)

 

Het Nieuwsblad:
Wat een feest, ‘Sioen plays Graceland’! Wat een sfeer, wat een muzikanten, wat een geweldige muziek. De Gentenaar heeft dubbel en dik bewezen dat hij Paul Simon alle eer aandoet. Dit was geen coverband, dit waren geweldige muzikanten, Belgen en Zuid-Afrikanen, die aan de nummers van Paul Simon een ijzersterke interpretatie gaven.’ (Gentse Feesten)

 

Wat fijn dat je naar de Zandloper komt!

In en rond de Zandloper zijn er werkzaamheden, klik hier voor de laatste update van deze werken. We vragen je ook om rekening te houden met de huidige gezondheidsmaatregelen, deze vind je hier.


 

datum

praktische info

adres

Sint Servaaskerk
Steenweg op Merchtem 96
1780 Wemmel

prijs

  • Kassa: 23 euro
  • voorverkoop: 22 euro
  • abo 6: 21 euro
  • abo 10: 20 euro