submenu

Rudi Vranckx, Katarina Vermeulen, Wigbert, e.a. - Vriend of vijand

Geniet van dit beklijvende muziektheaterprogramma rond het nalatenschap van Bram Vermeulen, gebracht door een selecte groep muzikanten én zijn dochter Katarina. Gefascineerd en geïnspireerd door de Eerste Wereldoorlog, maar ook door de vrede en de heropbouw, maakte Vermeulen prachtige, beklijvende liedjes. Bram ging ervan uit dat de mens niet zonder oorlog kan en dat er geen vrede kan bestaan zolang er mensen zijn. Door zijn fascinatie behandelde hij de oorlog op een heel bijzondere manier. Tussen de liedjes door vertelt oorlogsverslaggever Rudi Vranckx over zijn persoonlijke oorlogservaringen, en hij toont beklijvend beeldmateriaal.  

Met: Katarina Vermeulen, Wigbert, Charles Nagtzaam (Frank Boeijen-band), Serge Feys (Arno/TC Matic) en verteller Rudi Vranckx

‘En tegenover elkaar
Twee mannen in het veld
Wie het eerste steekt die leeft
Maar allebei sowieso een held’
- Bram Vermeulen - 

Bram Vermeulen was gefascineerd door de Eerste Wereldoorlog en de uitputtingsslag rond Ieper. De loopgraven, de bunkers, het helse lawaai … maar ook de vrede en de heropbouw inspireerden Bram mateloos bij het schrijven van de theatervoorstelling ‘Mannen maken oorlog’. In opdracht van het In Flanders Fields Museum (Ieper) nam Bram in 2000 de cd ‘Oorlog aan den oorlog’ op. Bram ging ervan uit dat de mens niet zonder oorlog kan en dat er geen vrede kan bestaan zolang er mensen zijn. Door zijn fascinatie behandelde hij de oorlog op een heel bijzondere manier. Hij schreef over zijn ervaringen, belevingen en zienswijzen in prachtige liedjes en composities.

Wat fijn dat je naar de Zandloper komt!

In en rond de Zandloper zijn er werkzaamheden, klik hier voor de laatste update van deze werken. We vragen je ook om rekening te houden met de huidige gezondheidsmaatregelen, deze vind je hier.


 

datum

praktische info

adres

GC de Zandloper, Theaterzaal
Kaasmarkt 75
1780 Wemmel

prijs

  • kassa: 20 euro
  • voorverkoop: 18 euro
  • abo 6: 16 euro
  • abo 10: 14 euro
Je begrijpt vrij veel Nederlands en kan ook iets vertellen.Je begrijpt veel Nederlands en spreekt het goed.