submenu

Jaarmarktfestival - Het feestje van het jaar!

Na de traditionele Wemmels jaarmarkt, doen een aantal topbands de temperatuur in de festivaltent voor het gemeentehuis serieus stijgen!
Ook dit jaar zorgt de werkgroep voor een mooi gevarieerd programma! Dit gratis festival is met zijn 12de editie een vaste waarde geworden voor alle Wemmelaars.

Dit feestje kan je niet missen!

line-up:

17.30 uur: BERT & DE BOMMA'S (kids & family)
Eén groot spetterend muziekfeest voor kinderen en hun families. Deze gloednieuwe band is de logische uitloper van een succesvol ouderproject dat in 2012 op een Jetse basisschool ontstond. Acteur Bert Vannieuwenhuyse is de frontman-entertainer die de kinderen, van kleuter- tot basisschoolleeftijd, meeneemt op een vrolijke en interactieve muzikale ontdekkingsreis. Goed om te weten: ook (groot)ouders zijn welkom en kunnen van dit concert genieten.

Met: Bert Vannieuwenhuyse (zang), Katrien De Muynck (zang, viool, kazoo), Lore Vannieuwenhuyse (viool, accordeon, percussie), Nele Verbruggen (percussie), Matthias Kirsch (basgitaar)

19.00 uur : BUCKWOOD MOJO (swing, boogie & blues)
Zes blueskrijgers die alleen nog de muziek spelen die hen het nauwst aan het hart ligt. Een magisch brouwsel van swing, boogie en veeeeel blues, soms met een jazzy randje, soms met een vleugje rock of een toets emotie, maar steeds met die eigen, krachtige, authentieke ‘Buckwood taste'.
Met: Diane ‘Brownie Morelli’ Bruyndoncx (keus/accordeon), Hans ‘Bad Luke’ Deboeck (vocals), Jan ‘The Rock’ Schoevaerts (drums), Jan ‘Jumpin Jay’ Carels, Louis ‘King Louie’ De Cat en Leo ‘Ol Lee Harper’ Dresselaers (bluesharp).

20.30 uur : TOM HELSEN & BAND (singer-songwriter)
Tom Helsen liet voor het eerst van zich horen in Humo's Rock Rally in 1996 waar hij solo de zilveren plak behaalde. Al snel werd hij een groep en tussen 1998 en 2015 bracht hij 7 albums uit. Tom speelde op alle grote festivals en scoorde een 25-tal radiohits waaronder Sun in her eyes, Easy , Change yourself, Home, Castle walls, I am en vele andere. Hij toerde o.a. met Hooverphonic en Dido door Europa en haalde airplaysuccessen in Portugal, Nederland en Polen. In 2007 won hij een MIA voor beste pop.
Nu is Tom Helsen helemaal terug met zijn 8e album “Cupcakes” én met een gloednieuwe band.

Zijn nieuwste single They don't make ‘em like you anymore is door zowat door elke radiozender opgepikt. Het begin van alweer een mooi verhaal.

22.00 uur: THE AMAZING FLOWERS (partycoverband)
Deze groep bewijst zichzelf al 10 jaar op de Vlaamse podia met hun wervelende shows.  Talloze partyhits van vroeger en nu passeren tegen hoog tempo en brengen overal ambiance. Palm Parkies, de Gentse feesten, radio MNM, Vlaanderen Muziekland, Marktrock … . Op al deze podia waren de flowers te gast en voelen ze zich thuis. Disco, vette dansbeats, pop, rock, r&b al deze stijlen vloeien naadloos in elkaar over in een visuele show die iedereen in beweging brengt. Be ready for an epic party, be ready to meet the flowers!

23.30 uur : DJ SAMSATION (dansvloervibes)
Het jaarmarktfestival wordt op maandag 20 augustus voor de 2e keer afgesloten door talent van eigen bodem. Wemmelaar Samuel Van Caloen (36), beter bekend als deejay Samsation, zal het jaarmarktfestival met de juiste mix afronden.

datum

praktische info

genre

varia, muziek

adres

Festivaltent voor Gemeentehuis
Dr. H. Folletlaan 9
1780 Wemmel