submenu

Gwen Cresens - Aperitiefconcert Ossel

Gwen Cresens wordt terecht als een van de beste Belgische accordeonisten en bandoneonisten beschouwd. Hij studeerde klassieke accordeon aan het conservatorium van Antwerpen en volgde masterclasses bij verschillende grootmeesters. Het grote publiek kent hem misschien van liveconcerten met onder meer Kommil Foo, Orquesta Tanguedia of Patrick Riguelle.
Tijdens dit aperitiefconcert in het pittoreske kerkje van Ossel brengt hij een divers en toegankelijk accordeonrepertoire, gaande van Grieg over Bach en Piazzolla tot genreoverschrijdende improvisaties. Het publiek mag klassiek, jazz, balkan en braziliana, tango én valse musette verwachten. Bij Cresens is een concert nooit gespeend van humor, noch qua muziek, noch qua bindteksten.
Eén enkel instrument is in de handen van Gwen Cresens een orkest. Soms teder, kinderlijk en meeslepend, dan weer gewelddadig uithalend, met woeste stoten en een waterval aan noten. Maar steeds van een intense pracht. In het spel van Gwen Cresens wordt het woord ‘genre’ overbodig. Klassiek vloeit naadloos over in jazz en tango en wordt een organisch exponent van de valse musette.
Sigrid Spruyt verwoordt het als volgt: ‘..; snijdend door alles heen, merg en been. Ondraaglijk ontroerende bandoneon, waaruit tranen vallen als goddelijke regenparels. Het wenen van de ziel. Om te janken, zo schoon.’
i.s.m. het Sint-Janscomité van Ossel

Mag het iets meer zijn?
Na het concert biedt het Sint-Janscomité van Ossel een drankje aan.
https://klara.be/nieuwe-klara-cd-piazzollagalliano-concertos

datum

  • uitverkocht

praktische info

adres

St-Jan-de-Doperkerk Ossel
Kasteelstraat
1785 Merchtem Ossel

prijs

  • kassa: 14 euro
  • voorverkoop: 14 euro
  • Abo 10 2018-2019: 14 euro
  • Abo 6 2018-2019: 14 euro
  • Abo 3 2018-2019: 14 euro