submenu

Peter Clicteur - heArt

‘heArt’ is een verrassende fotoreeks die focust op een bijzonder thema: orgaandonatie. Het is een selectie van beelden uit het boek van Pieter Clicteur. Liefst 61 bekende Vlamingen met het hart op de juiste plaats hebben met veel enthousiasme aan het boek meegewerkt. In hun specifieke stijl poseerden ze elk met een symbolisch kunsthart.

Een mooi staaltje kunstfotografie van een buitengewoon concept: nooit eerder werden zoveel bekende Vlamingen onder water geportretteerd én werd orgaandonatie op een dergelijke originele manier onder de aandacht gebracht.

Pieter Clicteur startte in 2009 als fotograaf in bijberoep. Pieter reikte meteen naar ambitieuze doelen: hij werd meermaals aangesteld als privé-fotograaf van toenmalig premier Herman Van Rompuy en deed frequent freelance eventfotografie voor Toerisme Oostende. 

Vanuit een brede interesse verkende hij uiteenlopende takken van de fotografie: van sociale reportages en eventfotografie over portret-, studio-, product- en publiciteitsfotografie tot natuurfotografie.

In 2011 zette Pieter een punt achter zijn informatica carrière en stortte zich volledig op zijn passie. Vandaag werkt Pieter fulltime als fotograaf voor bedrijven en particulieren. Hij legt zich tegenwoordig toe op sociale reportages en conceptuele fotografie. 

In 2013 werd hij door de dienst Cultuur van de stad Oostende uitgenodigd om zijn beelden tentoon te stellen in de Nieuwe Gaanderijen op de zeedijk. Ook de affiche van Filmfestival Oostende 2013 was opnieuw van zijn hand. Deze keer prijkte Johan Heldenbergh op de affiche. De foto werd onder water genomen. Meteen de aanzet voor een nieuwe uitdaging: onderwaterportretten. Een uitdaging die in 2015 het boek ‘heArt’ voorbracht.

Nog in 2015 behaalde hij zijn EP label (European Photographer), een kwaliteitslabel uitgereikt door de Federation of European Photographers. Later dit jaar ging zijn internationaal succes door met het behalen van een bronzen medaille op de 5e China International Photography Art Exhibition. Zijn foto's werden geselecteerd om deel te nemen aan de gerenommeerde World Photographic Cup waarin hij met 2 foto's ons land mocht vertegenwoordigen.

 

De tentoonstelling is open van maandag tot vrijdag van 9 tot 18 uur.
Op zaterdag, zondag en feestdagen is de tentoonstelling gesloten.

maartendevoldere.be/

datum

praktische info

genre

expo

adres

GC de Zandloper
Kaasmarkt 75
1780 Wemmel