submenu

Jaarmarktfestival - 11de editie

De grote festivaltent op het grasplein aan het gemeentehuis zorgde vorig jaar voor een nieuw elan van het festival én voor een recordopkomst van meer dan 1.400 aanwezigen.
Een nieuw ingrediënt dit jaar is het buitenpodium, waar vanaf de vroege namiddag coverband  BUMP voor extra muzikale sfeer zal zorgen.
Aansluitend gaat om 17.30 uur het festival in de tent van start met  lokale, Wemmelse en regionale talenten: 3MA, Marco & Chloë, Supernova & Armadillo Jon .
Het feest wordt later op de avond compleet gemaakt met 2 toppers van formaat: de energieke en funky Laura Tesoro (en band), en de partycoverformatie Xqueeze, die 120 hits in 90 minuten brengen. De afsluiter van de nacht is dj Samsation.

ANNA ASTRID, AMBER & MARGO
Deze 4 chiromeisjes (Anna & Astrid Vansteenkiste, Margo Wuytens en Amber Bertier deden eerder al mee aan Wemmel’s Got Talent en Lokale Helden en verbaasden iedereen met hun wondermooie samenzang.  Het viertal brengt eigen versies van trendy popnummers, gaande van Justin Bieber tot Amy Winehouse.  Ze zingen voor het plezier én voor de liefde voor muziek.

MARCO & CHLOE
Op Wemmel’s Got Talent waren ze al opgevallen: Marc en Chloë Vandenhove vormen een fijne muzikale tandem. Begeleid op akoestische gitaar door vader Marc, zingt Chloë covers van o.a. Brigitte, Twarres of Lorde. Adembenemend mooi.

SUPERNOVA BEATBOXER
Wemmelaar Martin Geunens (22), beter bekend als Supernova,  is de beste beatboxer van het land. Hij won in oktober ‘16 het ultieme Belgisch Kampioenschap in Brussel.  Beatbox is een muziekstijl die eind jaren zeventig ontstaan is onder Afro-Amerikanen. Door impulsgeluiden probeert men alle mogelijke vormen van percussie na te bootsen. Daarbij houdt men de microfoon met beide handen tegen de lippen aan om ook met de ademhaling geluiden te kunnen voortbrengen.

ARMADILLO JON
Armadillo Jon is een dromerige Indiepopband, genesteld in de rand rond Brussel. De band bestaat uit Ken Van Couwenberghe (vocals), Margaux Vandervelde (vocals), Jonathan Lecointre (guitar and vocals), Jason Fonteyn (bass and backing vocals), Koen Goossens (drums) en Bob De Pauw (guitar and vocals). De sfeer die in het repetitiekot hangt zegt veel over de werkmethode van de band: pintjes strategisch geplaatst naast de muzikanten, een rookwolk waar iedereen elkaar nog net kan zien en tijdens de pauzes een heerlijk vrijblijvend gekibbel waarbij de één al wat meer zevert dan de ander. Hun inspiratie halen ze uit bands en artiesten als Kings of Leon, Edward Sharpe, Balthazar en Ben Howard.

LAURA TESORO
Nog maar 20 jaar oud en ze vertegenwoordigde vorig jaar on land al op het Eurovisiesongfestival 2016 met haar funky single ‘What’s The Pressure’. Nu staat haar huidige single ‘Higher’ hoog te blinken in de hitparade. Laura zingt, danst, acteert, presenteert … Van een bezig bijtje gesproken.
Ze groeide op in de coulissen van theaters, dus een podium is haar niet vreemd. Dat bewees ze meteen toen ze in 2008 de rol van Annie op zich nam in de gelijknamige musical. Ook tv-werk schrikte haar niet af, ze speelde als kind al gastenrollen in tv-series als Wittekerke, Witse en later ook Familie en Altijd Prijs. In 2010 belandde ze in het muziekprogramma ‘KetnetPOP’, waar ze haar passie voor popmuziek ontdekte. Vier jaar later eindigde ze als runner-up in ‘The Voice van Vlaanderen, en vertrok ze op 19-jarige leeftijd met een rugzak vol ervaring naar Stockholm voor het Eurovisiesong festival en scoorde daar een mooie 10e plaats voor België. Ondertussen gaat het als een sneltrein voor Laura en mocht ze dus niet ontbreken als top-naam op de affiche van ons Jaarmarktfestival.

XQUEEZE
Als dé analoge DJ-band brengt Xqueeze u een onvergetelijke en onnavolgbare 90 minuten durende show waarin er maar liefst 120 partynummers de revue passeren. Met dit absoluut unieke concept vult Xqueeze probleemloos elke dansvloer en zorgt ervoor dat iedereen uit de bol gaat.

DJ SAMSATION
Voor de ideale afterparty van deze editie van het Jaarmarktfestival zorgt party-dj SAMSATION, die alle recente dansbare tracks in zijn platenkoffer meebrengt om het feest op de beste manier af te sluiten.


tickets

praktische info

genre

muziek

adres

Festivaltent voor Gemeentehuis
Dr. H. Folletlaan 9
1780 Wemmel

prijs

  • gratis: 0 euro