submenu

Warm Wemmel - Wemmel’s got talent 2

Wegens succes verlengd! Op zaterdag 18 november 2017 vindt een tweede editie plaats van de succesvolle benefietavond ‘Wemmel's got talent’. Opnieuw zal artistiek talent van eigen bodem en van alle slag het podium bevolken in een toffe omkadering. Vorig jaar waren meer dan 600 bezoekers laaiend enthousiast en werd meer dan 10.000 euro ingezameld op deze solidariteitsavond. Warm Wemmel wil alle Wemmelaars met elkaar in contact brengen en zo een warme gemeente creëren.

DEEL 1
20:00 – 21:00

COMBO YIN YUE
Combo "Yin Yue" bestaat uit Anne, Raf, Anne-Françoise en leerkracht Anneleen van de Muziekacademie Wemmel. Ze doen het op Warm Wemmel wel jammer genoeg zonder hun vaste pianist Anton doen, maar ze beloven hun best te doen.  "Yin Yue" is Chinees voor "muziek", iets wat ons allemaal elke maandagavond samenbrengt in de Wemmelse academie. Met een gezamenlijke voorliefde voor jazzmuziek gaan we dan ook vooral die toer op. Maar we schrikken ook niet weg van een goed popnummer. Onze liefde voor muziek gaat over instrument- en leeftijdsgrenzen heen!

BONNIE
Nina en Marie, twee meisjes van het tweede middelbaar, doen een dans op een concept van Suzanne, hun juf hedendaagse dans, met een paar aanpassingen om het toch eigen te maken. Ze doen mee omdat het een uitdaging lijkt die zij wel eens willen aangaan.

The Bassment
The Bassment bestaat uit Onni (drums), Tim (lead guitar), Luka (zang) en Ruben (bass). Zij zijn een groep schoolkameraden met een gedeelde passie voor goede oude rock en metal.  Zij doen mee aan Warm Wemmel omdat zij zich graag inzetten voor het goede doel en zeker als ze dat kunnen doen door te rocken!

HANNAH & FLORA
Hannah & Flora zitten a    llebei in het 4e middelbaar. Ze zingen 3 liedjes die Hannah met gitaar begeleidt: ‘All I want’ van Emma Bale, ‘Sweet Dreams’ van Eurythmics en ‘Riverside’ van Agnes Obel. Ze willen graag meedoen omdat ze naast het zingen rond het kampvuur op de scouts nu eens iets anders willen proberen.

DEEL 2
21:15 – 21:45

De Tesoro’kes
Nina , Zoé Zita, Margo waren vorig jaar de Spice Girls, en zijn dit jaar de ‘Laura Tesorokes’. Zij zitten in het 5de leerjaar en hun talenten zijn: dansen zingen en bewegen .
   
D’Anns Atelier Steps
D’ann’s atelier S.T.E.P.S. staat voor ‘Swingen Tesamen en Plezier Sensatie’. Volgende 10 dansers doen mee op Warm Wemmel: Betty, Chloë, An, Iris, Laura, Luna, Evelyne, Debora, Annelies, Ann. Zij brengen een dans op ‘Shape of You’ van Ed Sheeran.  Het is een nummer waarop je niet kan blijven stilstaan. Ze doen dit omdat er niets fijner is dan te dansen voor het goede doel en we Wemmel en warm hart toedragen.
    
Mater Dei Kinderkoor
Geïnspireerd door het thema ‘René Magritte’ ontdekken de kinderen dit schooljaar heel wat ‘vreemde’ dingen. Samen laten ze jullie kennis maken met een vreemde droomboom en een knotsgekke, omgekeerde wereld…

Marc’s Families
‘Marc’s families’ bestaat uit de samensmelting van de 2 muzikale families Smeets & Vandenhove. Samen met hun 2 dochters en 1 echtgenote - die individueel al mee op het podium stonden van de vorige editie van ‘Wemmel’s Got Talent’- staan ze nu als één groep samen op het podium. Zij vertolken live enkele covers, begeleid op gitaar en bas.

DEEL 3
22:00 – 22:50

Combo Sibeljazz
Het sibeljazzcombo bestaat uit Ed Buekenhoudt (klarinet), Filip De Man (viool ), Wim Van de Velde (piano), Jérémie Godu (drums)- , Boudewijn Cox (bas) & 'special guest'  Siemen De Man (gitaar). Zij zijn een groep dikke vrienden die onder de paraplu van de academie van Wemmel al 10 jaar samenspelen in de jazz en lichte muziekafdeling. Jaarlijks treden ze op het Sibeljazzfestival op. Vandaag vinden ze het heel plezierig om in ideale omstandigheden ook nog eens op het podium te mogen staan in de Zandloper. Neem daarbij de heel leuke ambiance tijdens Warm Wemmel, het goede doel waar de opbrengst van deze avond naartoe gaat,... de avond kan niet stuk!
 
Mater Dei Leerkrachten
Ook in het team van juffen en meesters op Mater Dei is het thema van ‘René Magritte’ alomtegenwoordig. Ze moeten vocaal de duimen leggen voor de kinderen, maar proberen dat ruimschoots goed te maken met hun onuitputtelijke enthousiasme met een exclusieve en grootse act…

Despite Murphy
‘Beyond Murphy’  ofte Jelle De Boos en Mieke Proost brengen een herwerking van een paar iconische nummers uit de jaren 80. Ondanks Murphy willen ze toch ooit eens in Wemmel gespeeld hebben.

Supernova Beatbox
Wemmelaar Martin Geunens (22) is de beste beatboxer van het land. Hij won in oktober ‘16 het ultieme Belgisch Kampioenschap in Brussel.  Hij was eerder al te zien op Lokale Helden en op de laatste editie van het Jaarmarktfestival, en mag dus niet ontbreken op het Warm Wemmel podium!

DANS-INITIATIE ‘SWING’
22:50 – 23:30
Fabien Castan van ‘SwingOut.Today’, de organisatie die sinds september wekelijks op vrijdagavond in de Zandloper swingdansles organiseert, geeft een éénmalige initiatie voor de volledige zaal aanwezigen!  Swing is de verzamelnaam voor verschillende dansstijlen uit de jaren ‘30 , waarvan ‘Lindy Hop’ wellicht de bekendste stijl is. Fabien verloor zijn hart aan swing omdat het zo’n vrolijke en energieke dansen zijn. Swing is pure fun en dat plezier wil hij graag aan iedereen laten ervaren.
Put on your dancin’ shoes dus, als ideale opwarmer voor de party.

Concert W.H.O.(Wemmel’s House Orchestra)
23:30 – 01:00
WHO werd in 2014 opgericht voor een eenmalig optreden op de jaarmarkt van Wemmel. Er was nog een plaats vrij op de affiche, en op die plaats kwam de naam WHO (Wemmels Huis Orkest). Alle leden waren namelijk voltijdse Wemmelaars: Danny Verwichte (drums), Dirk Debraekeleer (gitaar), Erik “Enzo” Scheerlinck (gitaar), Gerre Debraekeleer (zang) en Dirk Willikens (zang), aangevuld met deeltijds Wemmelaar Karel Theys (bas). De groep vond zichzelf zo’n succes dat ze besloten het niet bij een eenmalig optreden te houden. Het repertoire van covers werd uitgebreid met nog meer covers en de groep werd uitgebreid met nog meer zangers (Monika van Lierde, Viv Van Dingenen en Hugo De Winde) en een toetseniste (Gwen Wyckmans). Dirk Willikens had intussen besloten zich op zijn carrière bij 80 Trolls te concentreren. Het Wemmels Huis Orkest bestaat nu uit negen leden, zodat werd gesuggereerd om WHO om te vormen tot AWHO (Algemeen Wemmels Huis Orkest), met een afwisselend repertoire van stevige en ingetogen rocknummers. De meningen over die groepsnaam zijn echter nog verdeeld omdat hij luidop wat vreemd klinkt, zodat het alsnog bij WHO blijft, ook al schijnt er een groepje met dezelfde naam te zijn.

BAL POPULAIR / FUIF : DJ SAMSATION
01:00 – 03:00
Voor de afterparty van deze Warm Wemmel Avond zorgt niemand minder dan party-dj SAMSATION, die alle recente dansbare tracks in zijn platenkoffer meebrengt om het feest op de beste manier af te sluiten.

https://www.facebook.com/warmwemmel/

tickets

praktische info

genre

varia, muziek, expo, dans

adres

GC de Zandloper
Kaasmarkt 75
1780 Wemmel

prijs

  • vrije bijdrage