submenu

Loes Geuens - Displaced

Wanneer ze fotografeert, heeft Loes Geuens geen voorafgaande beelden in haar hoofd. Het is een intuïtieve handeling, een omarming van het onbekende, een opgaan in de schemerzone tussen beleving en realiteit. Precies daar voelt ze zich volledig vrij.
Twee jaar lang fotografeerde ze in vier leefgroepen voor kinderen en jongeren die door de jeugdrechter uit huis geplaatst zijn. Door de vele uren die ze tussen hen mocht doorbrengen, werd haar aanwezigheid vanzelfsprekend. De beelden ontstonden vaak in die gestolen momenten waarin er ogenschijnlijk niets gebeurt.
Displaced toont het breekbare, van zijn wortels afgesneden kind, dat zich met stille kracht staande houdt in de zorgzame, maar kunstmatige omgeving van een leefgroep. De onherkenbaarheid van de personages - om juridische redenen noodzakelijk - draagt bij tot het gevoel van vervreemding. Loes zoekt geen drama of anekdotiek. Met tactiele kleuren en intiem kunstlicht probeert ze verstilde verhalen te noteren, die de toeschouwer bevragen.
Isolement, vervreemding en kwetsbaarheid zijn terugkerende thema’s in haar fotografisch werk. Meer nog dan vertellen, willen de beelden in Displaced misschien wel aanraken, contact leggen met de broze mens die wij uiteindelijk allemaal zijn.

van 08/08 tot 4/9
De tentoonstelling is open van maandag tot vrijdag van 9 tot 18 uur.
Op zaterdag, zondag en feestdagen is de tentoonstelling gesloten.
Gesloten op 14 en 15 augustus en gesloten van 17 augustus tot en met 23 augustus

tickets

praktische info

genre

expo

adres

GC de Zandloper
Kaasmarkt 75
1780 Wemmel

prijs

  • gratis