submenu

Lokale helden - Wemmel

Lokale Helden 2017 © Poppunt

Lokale Helden? Dat is dé hoogdag van de muziek. Aan het begin van de Week van de Amateurkunsten, organiseert Poppunt samen met iedereen in Vlaanderen en Brussel die wil meedoen de tweede editie van Lokale Helden.

De bedoeling is om op die ene avond in heel Vlaanderen en Brussel lokaal talent een podium te bieden en dat is in Wemmel niet anders. Jong Wemmels talent geeft het beste van zichzelf tijdens een caféconcert in Cultuur Bar Bar, het café van de Zandloper.

MA^3 - Margo Wuytens, Anna & Astrid Vansteenkiste en Amber Bertier

Vier Chiromeisjes achter de microfoon. Hun drijfveer? ‘Het plezier en de liefde voor de muziek.’ In december vorig jaar stonden Anna Vansteenkiste (18) en zus Astrid (15) samen met Margo Wuytens (16) en Amber Bertier (18) voor het eerst op een podium met hun groep op ‘Wemmel’s Got Talent’, een initiatief van Warm Wemmel. Met Lokale Helden zijn ze dus aan hun twee optreden toe. Omdat de groep pas recent werd opgericht, hebben ze nog geen eigen repertoire. De covers die ze zullen brengen zijn vrij uiteenlopend. Vorige keer brachten ze nummers van bijvoorbeeld Justin Bieber en Amy Winehouse.

Sam Collier

Sam Collier (17) is wat ze noemen een natuurtalent. Ze volgde geen muziekschool of maakte nooit deel uit van een koor, maar leerde alles op zichzelf. Een echte autodidact. Nu bouwt ze aan haar weg om podiumervaring op te doen en dat lijkt aardig te lukken. Ze gaf al 3 optredens in een jeugdhuis 't Ressorke en stond op het podium tijdens ‘Wemmel’s Got Talent’ van Warm Wemmel. Haar missie? ‘Mensen een fijne avond bezorgen met haar krachtige en mooie stem. Muziek is een universele taal en brengt mensen dichter bij elkaar.’ Ze brengt deze avond voornamelijk R&B-covers.

Supernova

Wemmelaar Martin Geunens (22), beter bekend als Supernova,  is de beste beatboxer van het land. Hij won in oktober ‘16 het ultime Belgisch Kampioenschap in Brussel.  Hij nam eerder al deel aan beatboxwedstrijden in Frankrijk, Duitsland, Bulgarije, Nederland en mag in 2018 op het WK onze driekleur gaan verdedigen in Berlijn.

Beatbox is een muziekstijl die eind jaren zeventig ontstaan is onder Afro-Amerikanen. Door impulsgeluiden probeert men alle mogelijke vormen van percussie na te bootsen. Daarbij houdt men de microfoon met beide handen tegen de lippen aan om ook met de ademhaling geluiden te kunnen voortbrengen.

Het 22-jarige talent uit Wemmel blies zijn tegenstander rechtstreeks naar huis met zijn krachtige beats en unieke sound.

Line-up:
22.00 uur – MA^3 (ook wel Anna en  Astrid Vansteenkiste, Margo Wuytens en Amber Bertier) - covers
22.50 uur – Sam Collier - covers
23.40 uur – Supernova - beatbox

tickets

praktische info

genre

varia, muziek

adres

GC de Zandloper
Kaasmarkt 75
1780 Wemmel

prijs

  • gratis

albums

Lokale Helden - caféconcert @ Cultuur Bar Bar