submenu

Dieter Van Caneghem - België, Belgique, Belgien

Dieter Van Caneghem (1990°) behaalde in 2013 een Master in de fotografie aan de Hogeschool Sint-Lukas te Brussel. Sindsdien is hij professioneel bezig met fotografie en legt zijn focus op het Belgisch architecturale landschap. In deze context werkte hij reeds verscheidene keren samen met architecten en stedenbouwkundige betreffende onderzoek over de verstedelijking.
Dieter legt binnen zijn werkterrein enerzijds documentair de bestaande surrealistische situaties of wat onze noorderburen ‘Vlaamse toestanden noemen’ vast om deze te presenteren als autonoom werk. Anderzijds sublimeert hij deze situaties via collage technieken. Of het werk dat u van hem aanschouwt tot de eerste of de tweede categorie behoort verwijst hij u graag naar het bijschrift. Naast zijn foto’s maakt Dieter Van Caneghem ook installaties in situ, waarin hij ook hier weer zijn visie op het Belgische architecturale landschap uit.
Specifiek voor het Fotografiecircuit Vlaanderen toont Dieter Van Caneghem zijn zoektocht naar de archi-foto van het solitaire rijhuis met zijn twee wachtgevels in het landschap. In deze reeks “België, Belgique, Belgien” toont Van Caneghem ons reële situaties die elk op zich zowel vertrouwd als vervreemdend overkomen. Samen vormen ze een beeld over zijn fascinatie van het “Belgisch” antropocentrisch bodemgebruik.
Deze beeldenreeks toont de permanente zoektocht naar wat een archi-beeld zou kunnen zijn in “België, Belgique, Belgien”.

van 29 maart tot 29 april
De tentoonstelling is open van maandag tot vrijdag van 9 tot 18 uur.
Op zaterdag, zondag en feestdagen is de tentoonstelling gesloten.

tickets

praktische info

genre

expo

adres

GC de Zandloper
Kaasmarkt 75
1780 Wemmel

prijs

  • gratis