submenu

Steven Mahieu - Zonder filter

Stel dat er een filter is in je hoofd die echt alles filtert, dus ook wat je denkt én voelt.
En stel dat je op basis daarvan leeft en handelt. Omdat dat is wie je echt denkt dat je bent.  
In zijn derde avondvullende voorstelling stelt Steven Mahieu zich voor hoe het zou zijn als je die filter wegneemt.

Zonder Filter, de nieuwe zaalshow van Steven Mahieu.

“Mijn zoon van drie is àf. Die is zo gelukkig en die doet wat hij wil. Hij gaat fietsen en als hij klaar is met fietsen, smijt hij die op de grond, zomaar ergens op straat.” Een kleine mens is nog  puur,  zonder filter. Waarom moet de beschaving dan plots als een bulldozer in je kop binnendringen? ‘Men’ komt met allerlei regels aandraven tot je als volwassene volledig geprogrammeerd bent: je zal er goed uit zien, je zal een boeiend seksleven hebben, je zal kinderen krijgen, je zal daar blij mee zijn, je zal nog steeds een boeiend seksleven hebben, je huis zal altijd proper zijn ook als straks de kuisvrouw komt, je zal goed zijn voor ‘clochards’, je zal biologisch eten, je zal voor je gescheiden ma én pa zorgen als ze oud zijn want zij gaan het niet doen, je zal de schone schijn ophouden tot op je sterfbed.
“Ik betrapte mijn 92-jarige opa op roken. Dat geloof je toch niet?! Als ik 92 ben, ga ik àlles doen, het maakt dan toch geen zak meer uit. Ik zou alle soorten drugs pakken!”
Hebben wij eigenlijk nog wel een eigen wil als we ouder zijn dan drie jaar?
Steven onderzoekt met een vergrootglas het gedrag van zijn omgeving en zichzelf. In de hoop dat dit een helende werking heeft. Wat blijkt? Hij is een vat vol contradicties: hij is tegen McDonalds maar kan niet weerstaan aan de lokroep van McDrive, hij wil roken maar dan wel elektronisch, hij probeert als een hipster mee te zijn met de coolste gadgets maar weet er eigenlijk geen snars van... Hij is hypocriet en doet een poging om dit bloot te leggen. Je kan je verwachten aan een existentiële trip waarbij hij zichzelf dissecteert, maar gegarandeerd kom je als publiek ook stukken van jezelf tegen. Klinkt pijnlijk? Comedy is een zeer effectieve pijnstiller, zelfs voor de meest beschamende problemen...
“Iedereen in het dorp roddelde over mijn vader, maar ik heb oprecht respect voor hem. Tien uur per dag in een beenhouwerij, voorzitter van de fotoclub, en dan nog een keer de energie hebben om je vrouw te bedriegen. Hoe deed die dat?”
Theatermaker Arne Sierens coach 'Zonder Filter'
Arne Sierens is de coach en mentor van Steven voor zijn nieuwste show. Hij volgt Steven naar try-outs om te helpen schaven aan de tekst en de performance. En de samenwerking stopt hier niet, want daarna zal Steven meespelen in "Zingarate", de nieuwe voorstelling van Compagnie Cecilia die in 2018 in première zal gaan. Arne over Steven:"
Steven is de beste comedian van Vlaanderen. Hij is een geboren performer. Hij heeft zijn eigen stijl, vol passie en persoonlijkheid. Je ziet dat hij op dat podium moét staan. Hij heeft een enorme drive. Daar hou ik van."
Over Steven Mahieu
In 2006 Begon Steven Mahieu met stand up comedy. Vijf jaar later leverde hij zijn eerste zaalshow ‘Mahieustueus’ af. Zijn debuut viel in de smaak en hij won zowel de jury als publieksprijs op Humorologie. Ook bij Comedy Casino was hij vanaf toen een vaste klant. In 2014 bewees hij met 'Maniak' dat zelfs een donker thema als depressie een succesvolle comedyshow kan opleveren. Recensenten waren unaniem in het geven  van vier sterren. En nu is het tijd voor ‘Zonder Filter.’ Steven heeft al perfect bewezen dat hij kan  kijken naar de maatschappij en naar zijn naaste omgeving. Het moment is aangebroken om te kijken naar zichzelf. Met evenveel verwondering en humor als in de voorbije shows.

Een voorstelling geschreven zonder filter. Wat zal dat geven? Wordt het dan gênant, pijnlijk of blijft alles gewoon hetzelfde als ervoor? Kom zelf kijken hoe zo’n filterloze Steven eruit ziet.

Support act is Karel Ghyoot, een geboren verteller en performer. Aan de hand van zijn gitaar en stem neemt hij het publiek mee in een heel apart universum, waarbij niemand onberoerd blijft.
'Karel Ghyoot is duidelijk uit het juiste hout gesneden om als frontman op te treden. Hij klinkt geloofwaardig en beschikt over een breed bereik waarmee hij boeiend kan zingen (...)
De zanger lijkt wel een familielid van Eddie Vedder – de zanger van Pearl Jam' (Tumult FM)

tickets

praktische info

genre

humor

adres

GC de Zandloper, theaterzaal
Kaasmarkt 75
1780 Wemmel

prijs

  • kassa: 16 euro
  • voorverkoop: 14 euro
  • ABO 3: 14 euro
  • ABO 6: 13 euro
  • ABO10: 12 euro