submenu

nieuws

Nederlands leren: informatie vragen en inschrijven

15/05/2017
Wil je Nederlands leren? Het Agentschap Integratie en Inburgering organiseert infodagen over de lessen Nederlands in onze regio. Je kunt er informatie vragen en inschrijven voor een cursus Nederlands.

Een gesprek met de nieuwe centrumverantwoordelijke GC de Zandloper

20/04/2017
Nadat hij de Zandloper vorig jaar al zes maanden leidde als tijdelijke vervanger, neemt Kristof Smet het nu definitief over van Gwennan Dekens als centrumverantwoordelijke.

Slaapconcert voor (groot)ouder en baby

20/04/2017
In slaap vallen tijdens een concert is altijd jammer, en misschien zelfs wat gênant. Maar niet tijdens het slaapconcert van One Off op zondag 7 mei in de Zandloper. ‘Hoe meer mensen en baby’s wegdommelen, hoe geslaagder onze voorstelling’, zegt Guy Vandromme van productiehuis One Off.

Nieuw: Babycafé in Wemmel

20/04/2017
Vanaf 20 april kunnen mama’s, papa’s, oma’s, opa’s op donderdagvoormiddag met hun baby of peuter naar het Babycafé in het Lokaal Dienstencentrum.

12 mei: 7e Grote Prijs van Wemmel

20/04/2017
Op vrijdag 12 mei doen de straten rond de Sint-Servaaskerk dienst als parcours voor een zeepkisten- en gocartrace. De jeugdraad en de Nederlandse Culturele Raad van Wemmel (NCRW) slaan hiervoor de handen in elkaar. De Grote Prijs van Wemmel is in 7 jaar uitgegroeid tot een echte ontmoetingsplaats.

Zelf een straatfeest organiseren?

20/04/2017
In Wemmel worden elk jaar verschillende straat- en buurtfeesten georganiseerd; het gemeentebestuur van Wemmel stimuleert dit met logistieke steun. Halima Sekhara is de drijvende kracht achter het buurtfeest in de Rode Beukenlaan: 'ons buurtfeest brengt ons letterlijk dichter bij elkaar.'

Lokale helden in GC de Zandloper

29/03/2017
In december stonden Anna Vansteenkiste (18) en zus Astrid (15) samen met Margo Wuytens (16) en Amber Bertier (18) voor het eerst op een podium met hun groep MA^3. Ze deden dat tijdens Wemmel’s got Talent, een initiatief van Warm Wemmel. Op 28 april treden deze lokale helden een tweede keer op.

De drie boeken van...

29/03/2017
Valérie Lebbe (38) leest meestal alleen tijdens vakanties, omdat er dan tijd is om volledig op te gaan in het verhaal en de personages. Omdat haar man Franstalig is, leest ze voornamelijk in het Frans. Voor gemeenschapskrant 'zandloper' tovert ze drie favorieten uit haar boekenkast.

Randschilderingen met Stijn Kolacny en heel veel amateurtalent

29/03/2017
Na 'Stadsschilderingen' slaan de cultuur- en gemeenschapscentra uit de Noordrand en Stijn Kolacny opnieuw de handen in elkaar. Verwacht in Randschilderingen een multimediale voorstelling met zang, strijkorkest, dans, orgel, piano, percussie, video en en heel veel artiesten met goesting.

Profielschetsen Vlaamse Overheid lichten gemeenten door

15/03/2017
Van alle faciliteiten heb je in Drogenbos de meeste kans om bestolen te worden. De bouwgrond in Kraainem is het duurst. De inwoners van Sint-Genesius-Rode zijn het rijkst. Enkele opmerkelijke cijfers uit de gemeentelijke profielschetsen van de Vlaamse overheid.

RandKrant is er 20 en viert dat met een nieuwe website

28/02/2017
In maart 1997 valt de eerste editie van RandKrant in de bussen van de regio. Tweehonderdelf edities later bestaat RandKrant 20 jaar. Een goed moment voor de lancering van een gloednieuwe, interactieve website en een nieuwgeboren Facebookpagina.

Clown in de acrobaat (en omgekeerd)

01/02/2017
Okidok, of beter Benoît Devos en Xavier Bouvier bestijgen al decennialang podia in binnen- en buitenland met niet meer dan hun blikken, hun lichamen en de lach. Maak kennis met deze komische types die met hun rode neus en raar loopje soms klein, soms uitbundig een lach op het gezicht toveren.

Boudewijn Cox - alias Henry Luca - heeft Paul McCartney als grote voorbeeld

20/12/2016
Henry Luca trok voor de afwerking van het debuutalbum van zijn band Love, Luca naar de legendarische Abbey Road Studios. ‘A masterpiece of songwriting and performance’, kreeg hij er te horen. Achter Luca schuilt Boudewijn Cox, leerkracht aan de academie van Wemmel en muzikant in hart en nieren.

Vzw ‘de Rand’ viert 20 jaar - interview met Eddy Frans

01/12/2016
Vzw ‘de Rand’ bestaat 20 jaar. De vzw is in de loop van die jaren uitgegroeid tot een organisatie die niet meer weg te denken is in de Vlaamse Rand als het aankomt op de ondersteuning van het Nederlandstalige karakter in de regio. We blikken terug én vooruit met directeur Eddy Frans.

Vacature: centrumverantwoordelijke GC de Zandloper

22/11/2016
Kijk jij uit naar een boeiende uitdaging waarin een focus op de gemeenschapswerking samengaat met leidinggevende aspecten, dan is deze job iets voor jou. Word jij onze nieuwe collega? [meer lezen]