submenu

nieuws

OPGELET- wegenwerken in Wemmel

15/10/2019
In de week van 21 tot 25 oktober staan er ingrijpende werken gepland in Wemmel. Verscheidene straten krijgen een nieuwe asfaltlaag, waaronder ook de drukke verbindingsas de Limburg Stirumlaan. Die zal hiervoor enkele dagen volledig afgesloten zijn.

Jeugdlokalen en feestzaal SKC

01/10/2019
‘Vzw Jeugdlokalen Wemmel.’ Dat is de naam van de nieuwe vzw die voortvloeit uit de vroegere parochiale vzw die het beheer van de jeugdlokalen van de scouts, Chiro, feestzaal SKC en gebouw Familia overneemt.

30 jaar teken- en schilderclub Davidsfonds Wemmel-Hamme-Relegem

01/10/2019
‘Het is een uit de hand gelopen hobby’, zegt voorzitter Andreas Deneyer (78) van de teken- en schildersclub Davidsfonds Wemmel-Hamme-Relegem. ‘Het begon 30 jaar geleden en we zijn nooit gestopt.

Eric Moens organiseert zesde Bikers for Children Day

01/10/2019
Voor het gemeentehuis van Wemmel vindt op zondag 6 oktober voor de zesde keer de Bikers for Children Day plaats. In een paar jaar tijd groeide de benefietdag uit tot een evenement waar honderden motoren en meer dan duizend liefhebbers op afkomen.

Taalbarometer in faciliteitengemeenten

01/10/2019
Ondanks de sterke instroom van anderstaligen is de kennis van het Nederlands in de Vlaamse Rand de voorbije vijf jaar niet noemenswaardig gedaald. Tot die conclusie komt de tweede Taalbarometer over de Vlaamse Rand. Opmerkelijk: in de faciliteitengemeenten neemt de kennis van het Nederlands toe.

Vzw ‘de Rand’ geeft sportclubs een Boest!

19/09/2019
Vzw ‘de Rand’ lanceert een nieuwe campagne om sportclubs te ondersteunen. Vandaag zijn een eerste filmpje de website, een campagneaffiche en een stickervel met tips klaar.