submenu

TROFEE VOOR HET BESTE SOUPER VAN RINGTV

RINGtv organiseert voor de 2de maal een kookwedstrijd waarin verschillende verenigingen uit hun zendgebied het tegen elkaar opnemen in de keuken. Het is hun manier om het rijke verenigingsleven van onze regio in deze moeilijke tijden een hart onder de riem te steken.  

 Aan de wedstrijd kunnen verenigingen deelnemen uit 6 gemeenten: Herne, Kapelle-op-den-Bos, Liedekerke, Overijse, Ternat en Wemmel.  

De wedstrijd wordt gespreid over 6 voorrondes (elke keer 1 gemeente) tijdens dewelke een typisch gerecht in de sfeer van ‘eetfestijn’ of ‘souper’ moet worden klaargemaakt. Op zaterdag 14 mei nemen de 6 verenigingen die de voorrondes overleefden het in de finale tegen elkaar op. Alle deelnemers krijgen dankzij de sponsors (Brouwerij Palm & De Hoorn, AEG, Albert Heijn, Le Creuset)  een mooi prijzenpakket.  


RINGtv zendt de kookwedstrijd uit in het magazine Viva!, zeven weken lang en dat van 9 april 2022 tot 21 mei 2022.  

VOORRONDE WEMMEL: Welke verenigingen doen er mee?

Op zaterdag 19 maart nemen 2 Wemmelse verenigingen het tegen elkaar op in de voorronde. Ze moeten een een hoofdgerecht en een dessert klaarmaken. Ze hebben de volledige vrijheid om het thema naar eigen goeddunken in te vullen. Dat kan gaan van een klassieke tot een eigenzinnige interpretatie. Voor het bereiden van deze gerechten krijgen ze 1 uur en 45 minuten de tijd.  De strijd wordt gestreden in Evere.

 

Hieronder trekt een onschulidige hand de namen van de verenigingen die mee doen. Proficiat en heel veel succes! 

 

 

DE GROTE FINALE

Op zaterdag 14 mei vindt de opname van de grote finale plaats. De 6 overgebleven duo’s krijgen een nieuwe opdracht. Dit maal koken ze niet in een mooi uitgeruste keuken, maar bereiden ze hun gerechten op de BBQ. Dit alles gaat door in Steenhuffel (Londerzeel). Voor deze wedstrijd volgt een apart regelement. 

De finale wordt uitgezonden op zondag 22 mei.